Akdeniz Diyeti Anlamak

Akdeniz Diyeti se başına bir diyet ama Akdeniz bölgesinde yaşayan insanların beslenme uygulamalarına atıfta gevşek bir terim değildir. Akdeniz'e sınırları her ülke Akdeniz Diyeti bir varyantı sunar. Akdeniz ülkeleri arasındaki etnik köken, kültür, tarımsal üretim ve din farklılıklar her ülkenin diyet değişimi yaratır. Ancak, her diyet Akdeniz ülkelerinin hepsinde ortak olan özellikleri bir dizi sunuyor.

Akdeniz Diyeti meyve, sebze, fasulye, fındık, tohumlar, ekmek ve diğer tahıl yüksek tüketimi. Geleneksel, meyve ve sebzeler yerel Akdeniz Diyeti yetiştirilmektedir. Meyve ve sebzeler genellikle çiğ tüketilen veya minimal işlenmiş. Meyve ve sebzeler iyi sağlık için çok önemli olan birçok gerekli vitamin ve mineraller gibi antioksidanlar içerirler.

Yağ Akdeniz Diyet birincil kaynağı, bir mono-doymamış yağ biçimindedir. Zeytinyağı E vitamini Zeytinyağı yerine tereyağı, margarin ve diğer yağların kullanıldığı da dahil olmak üzere antioksidanlar zengin bir kaynağı olan tekli doymamış yağdır. Aslında, tereyağı ve krema sadece özel günlerde kullanılır. Akdeniz Diyeti zeytinyağı domates sosları, sebze yemekleri, salata hazırlamak için, ve yavru balık için kullanılır.

Akdeniz Diyeti et alımının orta balık alımını ama az teşvik eder. Kırmızı et ve kümes hayvanları sadece idareli tüketilir. Balık seçim et. 5-15 oz. yağlı balık, özellikle haftalık tüketilmektedir. Yağlı balık ton balığı, uskumru, somon, alabalık, ringa balığı, sardalye ve kapsar. Yağlı balık omega-3 yağ asitlerinin büyük bir kaynak vardır.

Süt ürünleri ve orta düşük miktarlarda tüketilmektedir. Süt gibi keçi, koyun, manda, inek gibi hayvanların çeşitli ürünler ve develer başta düşük yağlı peynir ve yoğurt şeklinde tüketilir. Çok az taze süt tüketiliyor. Yemekler genellikle şarap veya su ile eşlik ediyor.

Akdeniz Diyeti şarap tüketimini orta düşük teşvik eder. Şarap genellikle yemek ile tüketilir. tüketilen şarap türü genellikle bitkisel besinler zengin bir kaynağı içeren kırmızı şaraptır. Bitkisel besinler arasında, polifenoller özellikle güçlü antioksidanlardır. Çalışmalar alkol tüketimini orta bir ışık var erkekler ve kadınlar nondrinkers daha uzun yaşadığını göstermiştir. Kadınlar için günde bir alkollü içki (1.5 oz. Damıtılmış içkiler, 5 oz. Şarap, 12 oz. Bira) ve erkekler için günde iki alkollü içecekler alkol ılımlı alımı olarak kabul edilir.

Eğer hayata Akdeniz Diyeti dahil arıyorsanız, burada birkaç öneri. Meyve ve sebze çeşitli olmalıdır. Günlük bütün meyve ve sebzelerin en az 7-10 porsiyon için denemek gerekir. Sen tereyağı veya krem ​​soslar hazırlanan herhangi bir sebze kaçınmalısınız. Yüksek lifli ekmekler, tahıllar, makarna ve günlük tüketilir. Bu kahverengi pirinç, kepek, tam tahıllı ekmek ve tahıl içerir. Sen tatlılar, beyaz ekmek, bisküvi, breadsticks ve herhangi bir rafine karbonhidrat kaçınmalısınız.

Protein alımı doymuş yağ oranı düşük. Kırmızı etten protein alımı yağsız, derisiz kümes hayvanları ve az yağlı süt ürünleri (kaymağı alınmış süt, yoğurt) biridir. Sen pastırma, sosis ve diğer işlenmiş veya yüksek yağlı et kaçınmalısınız. Ayrıca az yağlı olmayan süt veya peynir kaçınmalısınız.

Balık alımı yağlı balık, keten tohumu, ceviz, ıspanak ve haftalık 1-2 katıdır. Sağlıklı yağlar (sızma zeytinyağı, kanola yağı, keten tohumu yağı) pişirme, salata sosları ve diğer kullanımlar için kullanılmaktadır. Böyle mısır, ayçiçeği, aspir, soya ve yerfıstığı gibi omega-6 yağları kaçınmalısınız. Sizin diyet de bezelye, fasulye, soya fasulyesi, mercimek, fındık ağacı (badem, cevizler, ceviz, fındık Brezilya), ve baklagiller içermelidir. Sen ağır tuzlu veya bal kavrulmuş fındık kaçınmalısınız.

Akşam yemeği ile alkol bir orta alımı isteğe bağlıdır. Akdeniz Diyeti tüm doğal gıdalar vurguluyor. Bu hızlı yemek, kızarmış yiyecekler, margarin, cips, kraker, pişmiş mallar, börekler, ya da trans yağ asitleri içeren herhangi bir işlenmiş gıdalar kaçınarak anlamına gelir.

Akdeniz tarzı beslenme Amerikan Kalp Derneği beslenme kurallarına çok yakındır. Akdeniz insan diyet yağ kaynaklı kalori, nispeten yüksek bir oranda, yaklaşık% 40 içerir. Amerikan Kalp Derneği, yaklaşık% 30 yağ alımını içeren bir diyet onayladı. Ancak, ortalama Akdeniz Diyeti az ortalama bir Amerikalı diyet daha doymuş yağ vardır.

Araştırmacılar şimdi diğer Avrupa popülasyonları ile karşılaştırıldığında Akdeniz toplumların uzun yaşam beklentisi sorumlu Akdeniz Diyeti bileşenlerini anlamak için çalışıyoruz. Ancak, bu tür bir rahat yeme tutumu, güneşli bol ve daha fazla fiziksel aktivite gibi farklı malzemelerle kombine etkileri Akdeniz bölgesi genel sağlıklı yaşam tarzına katkıda olması muhtemeldir. Akdeniz Diyeti Akdeniz Diyeti sağlık genel olarak iyi bir seçim yapar, kalp hastalığı ve kanser, düşük oranına sahiptir.

No comments:

Post a Comment